Vecka 37 (36+0)



Barnet-
Nu väger bebisen kring 2,8-3 kg och är runt 35-49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.
A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).
Ligger bebisen nu i säte så erbjuds du vändningsförsök. Får du värkar nu så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång, då man anser att barnet är fullgånget.

Mamma-
Den här veckan ör en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar ni längta efter att gå igenom förlossningen och få eran bebis. Det är vanligt att känna förvärkar nu.
Livmodern blir hård ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningarna stiger ju närmare du kommer förlossningen.
Man känner sig redo att föda och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till BB.
Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går igenom födelseplanen med dig.

Pappa-
Förväntningarna är ofta höga och många blir stressade över allt som händer. Se till att ta det lugnt eftersom stresshormoner påverkar både er och bebisen.
Stötta varandra och njut av de sista veckorna. Tappa upp ett varmt bad, se en bra film och ta en lång sovmorgon. Ni är värda avkopplingen!

Kommentarer
Postat av: mini

aah vackra! nu äntligen har det åkt iväg ett paket till dig/er...

2011-03-16 @ 09:14:34
URL: http://mamamini.blogg.se/
Postat av: emma

fantastiskt fin!



Visst känns det underbart nu, jag börjar drömma nu.. Jag tänker också mig själv i någon snygg oufit, gåendes med barnvagnen i solen. hihi

2011-03-16 @ 09:59:35
URL: http://blogg.mama.nu/fashionmama
Postat av: Maria

Söööööt!!!!

2011-03-16 @ 13:44:25
URL: http://livetmedtre.wordpress.com
Postat av: marika

mini- nyfiken



emma- tack!



maria- åå tack snälla

Postat av: Therese

Sötmage! Jag är i vecka 36´+ 1 dag idag vi har bf 5 april, när har ni?

2011-03-17 @ 17:21:44
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Annelie

Oooh du med, tack! Nu börjar det verkligen närma sig för dig, spännande. =)

2011-03-18 @ 15:11:17
URL: http://liveandlooove.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0