Ny blogg!

Följ oss här:
MammatillEllie

(klicka på länken)

HAVAIANASEllie smakar på sitt nya gossedjur hon fick av sin mormorMmm gott luktar den och mysig att pussas med också

-- Idag är babysimmet bokat! Ska bli så fantastiskt roligt! Vecka 42 sätter det igång på Hagabadet. Kul, kul, kul!! Har ni gått eller tänkt gå på babysim? Ellie har börjat "hobby" skrika förresten.. Hon skriker inte för att hon är ledsen, grinig eller så. Utan hon ger ifrån sig skrik (öronbedövande högt ibland) bara på "skoj". Hon ser väldigt söt ut när hon gör det.. För hon kan le det mest lömskaste leendet samtidigt.. Hon tycker säkert att hon låter fint eller nått... Nån som känner igen dessa "skrik"? Sen är Ellie en stjärna på att göra "sprattel gubben". Allltså hon sprattlar nått enormt mycket och snabbt!! Armar o ben på samma gång i turbo. Som spatsma ryck liksom.. Haha! Nu börjar ju alla öppna förskolor öppna också! Det ska bli kul att börja gå på aktiviteter och hitta på saker på dagarna! Sen skall det nu bildas en mamma grupp på min BVC det skall bli kul och träffa lite fler mammor! Jag ser fram emot denna hösten med min lilla tjej som växer så! By the way: När vi kom hem från landet så stod dom sötaste flip flopsen någonsin här hemma! Ett par vita Havaianas till Ellie från sin pappa! :-) nästa sommar ska hon stila i dom...

MERCI beaucoupFoto: Ellie


Åh tack för alla era kommentarer angående barnvagnar!!!! Ni anar inte hur mycket det hjälpt mig!
Jag har idag varit väldigt aktiv på nätet och kollat in vagnar som ni tipsat om. Jag tror jag nu bestämt mig för vilken vagn som skall bli vår nya medlem  i familjen.... Och Urban, han får stanna kvar ett tag till.


Det har hänt så otroligt mycket med Ellie de senaste veckorna!!
Hon slår jätte mycket efter saker och försöker ta saker. Hon tog av Klas glasögon idag till exempel.
Allt hon får tag i åker sen in i hennes mun. Hon är så mycket mer "med" i hennes blick. Huvudet snurrar runt på henne när hon är i vagnen eller i bärselen. Tittar upp, tittar ner, tittar åt sidorna. Inget får missas att se.
När hon ligger i babygymet och jag går förbi så ska hon följa mig med sin blick till varje pris även om jag går bakom henne, då glider hon bak med huvudet och kollar på mig upp och ned. Så söt så jag dör!
Och hon ler åt alla ansikten. Ansikten är det roligaste hon vet.
Att se på mig när jag äter eller pratar är det mest spännande. Då tittar hon på mig som en hypnotiserad.
Och ger jag henne sen ett leende får jag tillbaka hennes största leende hon har! Mitt hjärta!


Vi har börjat med små smakportioner på gröt också!
Tanken är att hon sen skall få äta gröt till kvällsmål så hon blir mättare. För senaste veckan har hon börjat vakna 2 ggr per natt igen. När jag slutade amma började hon med att vakna en gång per natt (som var lovely).
Men nu utvecklas hon så mycket och är hungrigare tydligen.
Och så vaknar hon alltid mellan 6 och 7 på morgonen.
Om jag är trött?
Något... Vi tränar också på att natta Ellie utan att vagga henne till söms. Det går jätte bra! Alla kvällar sen vi kom hem har hon somnat själv i spjälsängen eller vaggan. På dagen måste jag tyvärr fortfarande vagga henne i famnen så hon somnar.. Men det ska tränas bort det också så småningom..

Hoppas att gröten hjälper till sen. Någon som har erfarenhet av detta?

Sen så skall vi nu också börja med andra smakportioner (rotfrukter till att börja med). Fått en liten bok från BVC om detta.
Vi skall också prata mer om det på nästa besök. Ska bli så roligt att ge min lilla tös mat på sked (även om vi snackar bara en halv eller hel tesked till en början)


By the way: Ser ni dom små giraffbenen uppe på bilden? Jajamenn! Det är Sophie.
Fick henne av Klas kollega, Katta. Vi blev super glada!!

UPDATE: glömde säga att hon "upptäckt" sina händer och fötter! Och hon gör ett "pruttljud" ofta. Hon tar ett andetag drar in underläppen och "pruttar" med munnen. Så gulligt! Hi hi

Help pls!Hoppas jag inte tappat allt för många besökare nu efter mitt dåliga bloggande... Men jag skulle vilja ha lite hjälp nu från er med barn som fortfarande läser bloggen. Jag har ju idag en Urban Jungle, Mountain Buggy vagn till Ellie. Nu är det ju så att Ellie är väldigt lång och jag måste närsom helst (Any day now) byta till sittdelen. När vi köpte vagnen kändes det inte så konstigt med att vårt barn skulle titta framåt och inte på oss. Men nu när barnet finns här och mitt mamma hjärta skriker "nej" jag vill att hon ska se mig! Så nu funderar jag på att kolla efter en ny vagn! Hon är ju bara 4 månader..... Så liten så liten.. Så nu vill jag ha ALLA tips och råd på barnvagnar där sittdelen är mot mig! Och gärna få höra andra bra åsikter om varför ni är nöjda med er vagn. Vad har ni för vagn till era barn ? Är jag extra känslig som vill byta till en vagn medsittdel mot mig? Snälla snälla help.

Home at last


Nu är vi tillbaka i Göteborg!!
Känns som vi varit hemifrån i en evighet. 3 veckor har vi varit på resande fot.
Jag, Ellie och Tindra har tillbringat en sista vecka på landet tillsammans med min bästa vän Maria, hennes dotter Andrea (3 dagar yngre än Ellie) och så hennes hund Phillipe. VI har haft S U P E R mysigt!
Här får ni ett litet bildspel från vår senaste vecka.
Så här satt vi mycket på sängen och lät tjejerna titta på varann.Stranden, ett stenkast från huset.


Maria med Andrea i bärsele på en av alla våra underbara promenader.Jag med Ellie under filten i bärselen på stranden.Härliga , enkla sommarliv!Morgon promenad fortfarande i pyjamasen.Tindra utslagen i trädgården.På tåget hem!!
Ellie somna några sekunder senare.

....
By the way: och imorgon kväll kommer Klas hem!! Åh vad vi saknat honom...

Tillbaka i Halland!

Hade det såååå underbart på Ekerö. Blev inte så mycket shopping ville hellre mysa med Ellie i det underbara vädret. Blev några posters på Moderna bara. Nu är jag, Ellie, Tindra på landet med Maria, Andrea och deras hund Phillipe och njuter!! Pappa Klas är på CPH fashion week och Sthlm fashion week efter de. Just nu ligger E framför mig på en filt och tittar med stora ögon upp på träden. Hon älskar ljusspelet bland löven som också rör så fint på sig. Lilla älsklingen va jag älskar dig!! Vill för alltid bara vara med dig. Hoppas ni också kan njuta av det underbara vädret! Kram P.s någon som vet hur man lägger upp bild i sitt inlägg genom sin iphone på blogg.se?

Vi är i lugnet på Ekerö

Kan inte lägga upp någon bild till er. Men lördag tidig morgon tog vi vårat pick och pack och lämnade Falkenberg för Ekerö, Sthlm. Har det så harmoniskt som man bara kan ha här i denna familj. Jag skrattar, gråter och njuter av lugnet. Imorgon blir de en sväng till: Svenskt Tenn, Moderna Museet, Cos, Fotografiska och Sturehofs krukmakeri. Kram på er!!

RSS 2.0