Help pls!Hoppas jag inte tappat allt för många besökare nu efter mitt dåliga bloggande... Men jag skulle vilja ha lite hjälp nu från er med barn som fortfarande läser bloggen. Jag har ju idag en Urban Jungle, Mountain Buggy vagn till Ellie. Nu är det ju så att Ellie är väldigt lång och jag måste närsom helst (Any day now) byta till sittdelen. När vi köpte vagnen kändes det inte så konstigt med att vårt barn skulle titta framåt och inte på oss. Men nu när barnet finns här och mitt mamma hjärta skriker "nej" jag vill att hon ska se mig! Så nu funderar jag på att kolla efter en ny vagn! Hon är ju bara 4 månader..... Så liten så liten.. Så nu vill jag ha ALLA tips och råd på barnvagnar där sittdelen är mot mig! Och gärna få höra andra bra åsikter om varför ni är nöjda med er vagn. Vad har ni för vagn till era barn ? Är jag extra känslig som vill byta till en vagn medsittdel mot mig? Snälla snälla help.

Kommentarer
Postat av: Helena

Vi var i samma banor och tyckte Urban var väldigt fin men de blev ingen då den inte gick att vända. Vi har köpt en brio go istället... Tycker sittdynan verkar väldigt mysig och rymlig i den. Tyvärr har vi inte fått använda vagnen än då vår dam inte vill komma ut... Så jag kan ju inte ge expertis hjälp;)

2011-08-13 @ 13:30:23
URL: http://halajna.blogg.se/
Postat av: Jessika

Tänkte precis samma som dig, men jag löste det bra genom att gå vid sidan av vagnen och höll med en hand istället! Jag och min dotter fick en väldigt bra kommunikation :)! Jag ville ju helst inte göra mig av med min vagn.

2011-08-13 @ 15:38:16
Postat av: Caroline

Köpte en Crescent diva där kan man ha sittdelen på bägge hållen, tyckte det var smart så kan man själv välja när barnet är moget för att vändas. Buggan fungerar väl likadant och det finns säkert en hel del till som också gör det.

2011-08-13 @ 15:46:54
URL: http://heybaberiba.blogg.se/
Postat av: Anonym

Helena- tack! Har kollat på Brio Go faktiskt..

Jessica- tack! ok..sidan alltså :-) Jag gillar ju min Urban väldigt mycket annars.. Tänker också på vintern och denna vintern som var nu hade tydligen urban minst problem i snön..

Caroline- tack för din kommentar! Crescenten har jag aldrig sett.. Får googla. ;-) och så var det den där buggan...

2011-08-13 @ 16:38:09
Postat av: lejnox

Vi hade blivit tipsade om just detta innan vi skaffade vagn så vi beslöt oss för en Bugaboo. Och måste säga att vi är väldigt nöjda med det valet!

2011-08-13 @ 16:46:15
URL: http://lejnox.blogspot.com
Postat av: anna

Förstår dig helt klart och av vad jag läst så behöver barnen se dig för att känna sig trygga då de är så små.Vi hade ju Emmaljunga till Wille (de och Brio är de enda som funkar häruppe med all snö på vintern) och vi var himla nöjda med den.

2011-08-13 @ 18:37:21
URL: http://varjedagettliv.blogg.se/
Postat av: Lotta

Jag hade precis samma problem som du. Vi köpte en UJ och tänkte att det blir inga problem att ha henne frånvänd men när det va dags så funkade det inte alls. Dessutom kom det ut ngn studie precis då och alla pratade om att man ska ha sitt barn mot sig och varför osv. Jag började då kolla runt och det slutade med att vi köpte en bugaboo och testade med den och det blev helt annorlunda. Helt plötsligt tyckte hon det va ok att sitta i vagnen och satt och fikade med oss och allt. Den har varit grym nu i sommar då har vi kunnat lyfta av sittdelen och haft med oss den på klipporna, där har hon sovit och den har fungerat lite som en barnstol också.

Den andra nackdelen med UJ är också att det är så dåligt sittläge, det blir liksom att de halvligger ner och med bugaboon sitter de jättebra upp på högsta läget. Har inte kört den på vintern men tänkte nog köpa snöhjul så ska det nog gå bra. Så jag rekommenderar varmt bugaboon.

2011-08-13 @ 19:42:51
Postat av: Mimi

Hej!Vi hamnade i exakt samma situation när vår son var 4 månader och vi bytte till en Bugga istället... Det gjorde ont att släppa UJ, men det fanns liksom ingen kompromiss i att ha lillis framåtvänd och vi har verkligen inte ångrat oss.Sen kan jag även tipsa om Baby Jogger`s vagnar, när liten blev större bytte vi Buggan till en "City Mini" och det är den smidigaste vagnen ever! Plus att min man verkligen älskar den. Den är en mer sulky-aktig variant, men ni borde kolla in deras "City Select", den hade jag kollat på om den funnits när lillis var bebbe. Nu ska vi visserligen få ett syskon i Januari men vi har kvar Buggan och jag har köpstopp på fler vagnar ;)Lycka till och hör av dig om det är ngt mer du vill veta.Kramar Mimi

2011-08-13 @ 19:58:19
Postat av: Madeleine

Nej du är inte alls känslig som vill kunna se lilla E, jag tycker som du hon är för liten för att vändas bort från mamma, vi valde faktiskt bort en Urban med anledning av just det...samtidigt är det väldans trist å behöva köpa en ny vagn.....Kompisar till oss har en brio go och är jättenöjda vi själva har kört teutoniaå är nöjda med det. Tja det kanske inte var så mycket till hjälp....sorry.

Kram

2011-08-13 @ 20:35:17
Postat av: Maria

Vi har en UJ och fick stora problem när vi bytte till sittdelen då lilleman var 5 månader. Han var jätte ledsen och ville inte alls åka vagn längre. Och precis som du beskriver det så gjorde det verkligen ont i mig att vi inte kunde se varandra. Jag började då titta på bugaboo men sen blev det ändå inte av att vi bytte.. tyvärr. Jag älskar vår vagn nu och när vi hade liggdelen i men den är värdelös när barnen är så små och måste sitta ifrånvända. Jag hade bytt medans du fortfarande har en helt oanvänd sittdelen att sälja. Om vi får fler barn så kommer jag absolut köpa en annan trots att UJ är så fin.. för det viktigaste är ju ändå att våra små har det så bra som möjligt. Och jag får fortfarande ont i mammahjärtat när jag tänker på att hägn akt omkring där helt själv, så liten i stora stora

2011-08-14 @ 00:20:19
URL: http://livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Maria

Stora stora världen skulle det vara.. (råkade visst skicka i väg för tidigt)..Massa kramar till er!

2011-08-14 @ 00:21:19
URL: http://livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Maria

Me again :)

Glömde säga att Brio sing har jag hört mkt gott om.. snygg är den oxå!

2011-08-14 @ 00:31:58
URL: http://livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Frida

Jag har hjälpt många familjer som barnflicka/barnvakt genom åren och har därför fått chansen att prova många olika vagnar.

Min favorit har utan tvekan varit Bugaboo. Den vänder du hur lätt som helst (både ligg- och sittdel) och det finns adaptrar så att du kan sätta på bilstolen på chassit.

2011-08-14 @ 21:21:15
URL: http://www.thisisfrida.blogspot.com
Postat av: Ninni

Vi har en brio happy (som man kan hitta riktigt billigt på blocket om man inte vill släppa sin UJ) och det är det perfekta vagnen för långpromenader, speciellt om man går i skog eller på olika underlag. Det är en stabil vagn där man kan välja själv om man vill ha barnet mot sig eller ifrån sig. Vagnen är väldigt tålig och funkar utan problem i snö. Enda negativa är att den är lite bred och svår att ta sig fram med inne i butiker. Men jag går oftare på långpromenader än i stan.Vår vagn är en 08a men den fungerar fortfarande kanon! Och det bästa är fjädringen i vagnen så man kan gunga vagnen.

2011-08-14 @ 22:48:43
URL: http://www.filosofera.blogspot.com/
Postat av: ellenojag

Du är inte den första jag hör säga det där, när de är fyra månader vill man VÄLDIGT gärna ha dem mot sig! Vi har haft buggan sen Ellen föddes, bättre vagn kan jag inte se på marknanden.. lätt, smidig du kan vända den fram/tillbaka med bara ett tryck, och framförallt Ellen har älskat att åka i den, sova i de och äta i den (har använt den som barnstol när de inte funnis på fik/restauranger)

2011-08-15 @ 10:24:59
URL: http://ellenojag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0