Svar på era frågor

1. Åååhhh vilken fin klänning/tunika, får man fråga vart den är ifrån?

 

SV: Jag hittade bilden på nätet och vet tyvärr inte var tunikan kommer ifrån. Men visst är den lovely! Vi får leta helt enkelt! Ingen som vet som läser bloggen var den tunikan finns/kommer ifrån eller var det finns liknande?

 

2. Hej, fin blogg du har!! har för mig att du jobbar på Gina Tricot? Letar febrilt efter en vit klänning, men hittar inget roligt. Jag vill gärna ha någon rolig skärning, asymmetriskt, en fin rygg eller annat. Såg Irma dress från Gina tricot på nätet, är den fin? Hur är materialet? Vore jättesnällt om du orkar svara =)

 

SV: Hej! Yes jag jobbar annars på huvudkontoret för Gina Tricot men då jobbar jag med denim och kan tyvärr inte svara på din fråga angående Irma dress. Den ser jätte fin ut! på hemsidan hittar du information om kompositionen på plagget. Kolla där! Hoppas annars du hittar en fin vit klänning!

 

3. Återigen måste jag säga att du har en sådan fin blogg :)! Otroligt fina kort. Har en liten fråga angående halsbandet du fick. Vet du var det kommer ifrån?

 

SV: Halsbandet är ifrån Elsas änglar.

 

4. Vet du möjligtvis vad dina barnmorskor hette?

 

SV: När vi blev inskrivna hade jag en barnmorska som hette Helena, vet inte efternamnet tyvärr. Sen barnmorskan jag hade på natten minns jag knappt så hennes namn har jag inte heller.. Men de barnmorskor som sen jobbade från 6.00 till då Ellie föddes hette: Bms: Elisabet Alinder, Bm: Carina Lindfors och Usk Elisabeth Weimen

 

5. Hade ni önskemål om att ni ville till Östra eller Mölndal eller fick ni helt enkelt ta där det fanns plats? Vilket ställe skulle du rekomendera?

 

SV: Man ringer en kordinator när värkarna sätter igång. Du får önska sjukhus men dem kommer skicka dig dit där det finns plats. Jag önskade Östra från början men blev hemskickad därifrån och önskade andra gången jag ringde Mölndal. Och jag kan VARMT rekommendera Mölndal. Det var så goa barnmorskor där!!

 

6. Vad hade ni packat med er för saker som du kan tipsa om är bra? Behöver man ha med sig blöjor till bebisen?
Har läst att man får sånt där startkit från Libero, gäller det alla eller snarare om man har "tur"?

 

SV: HÄR kan du läsa vad jag packade ner i BB-väskan. Tofflor är ett MÅSTE. Gå runt på det golvet barfota eller i strumplästen är för äckligt... packa mer än för lite.... Blöjor behöver du inte ha med dig eler bindor till dig själv. Allt finns där. I alla fall på Mölndal var det så. Yes man får en väska med lite grejer från Libero!

 

7. Vet inte om du hade förväntat dig hur din förlossning skulle gå till men kände du dig ändå trygg med informationen du fick/hade läst dig till innan?

 

SV: Jag förväntade mig långa timmar och oerhörd smärta. Och det är precis så det var...Men jag är jätte glad att jag läst mycket innan. Speciellt om alla bedövningar och de olika faserna man går igenom. Så läs så mycket du kan! Fast undvik forum på nätet.

 

8. Får pappan automatsikt sova över på BB eller är det något man måste be om

SV: På Mölndal får pappa stanna alla nätter med dig om du vill. (beror på plats) Men det kostar och han får bara frukost och kvällsmat inte lunch eller middag.

 

9. Hade ni skrivit ett s.k. förlossningsbrev och läste barnmorskorna det?

SV: Ja jag hade ju skrivit det.. Men lämnade aldrig det. Kände att jag hade sådan öppen dialog ändå med dem. Men har hört att dem tar sig tid att läsa dem annars.

 

10. Får man ha dator med sig på Mölndals förlossning? Om nu allt skulle dra ut på tiden tänker jag.

SV: Ja dator kan ni ta med! Klas hade med sig våran och satte på musik för mig någon gång minns jag :-)

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: lejnox

Tack för svaren på frågorna, hoppas på att det blir Mölndal för oss också!

2011-06-07 @ 16:52:04
URL: http://lejnox.blogspot.com
Postat av: Maria

Hej! Jag födde också på Mölndal i början på april och vi är också mycket nöjda. Däremot stämmer det väl inte riktigt att pappan får sova så många nätter han vill, min sambo fick sova över de två första nätterna men den tredje natten var jag tvungen att dela rum med en annan mamma och då fick våra respektive inte sova över. Så det beror på hur stor beläggning de har för tillfället. Men jag är tacksam att jag inte behövde dela rum alla nätter (som vissa får göra).

2011-06-07 @ 22:06:07
Postat av: marika

maria- nej det är klart! tänkte jag inte på, är det fullt så blir det svårt för papporna att få en säng att sova i. när vi var där så hade jag eget rum alla tre nätterna. det var tydligen ovanligt lugnt för April.

Postat av: Tanja

Tack snälla för dina svar! BF imorgon så håll tummarna nu att jag inte får gå alltför långt över tiden. ;-)

2011-06-08 @ 15:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0